maanantai 25. maaliskuuta 2013

Haasteellista

Sinisen keskitien Bleue muisti minua haasteella. Kiitos Bleue! Mukavaa saada näistä raapustuksista hyvää palautetta. Käykääs lukijat kurkkaamassa tuota Bleuen blogia, siellä on vallan mainiota asiaa kirjallisuudesta ja lapsiperheen elämästä.

Haasteeseen kuuluu kertoa itsestään viisi omituista tapaa. Vain viisi?! Mullahan ei ole juuri yhtään normaalia tapaa. Tässä nyt kuitenkin alkusoittoa.

  1. Olen ihan sietämätön kielipoliisi. Lukijat, ette ehkä usko tekstieni perusteella että tunnen tämän äidinkieleni kieliopin ja oikeinkirjoitussäännöt varsin hyvin, mutta tunnenpa kuitenkin. Ja olen niin pahuksen pieni sielu, että kaikenlaiset "empä itsekkään ollu koittanut tehdä tällätavalla jokapäivä liha /makarooni laatikkoa" kirjoittelut kummastuttavat että mikä siinä oikeasti on niin vaikeaa. Minäkin osaan kertotaulun, ulkomuistista, vaikka matikkapää on ihan olematon. Samalla kaavalla luulisi kieliopin menevän. Nih!
  2. En koskaan värjää tukkaani. Tai no, olen värjännyt toki aiemmin mutta viime vuosina se on jäänyt. Onnekseni mulla on paksu tumma tukka luonnostaan. Aika monille kyllä sopii ihan se oma väri hyvin, jos vain leikkaus on kohdillaan. (Mulla on se klassinen kotiäidin rasvainen ponnari.) Mielestäni jopa se suomalainen maantienväri on ihan ok, jos ei mene läträämään vaalennuksilla tai hennaamaan niin että juurikasvu väkisinkin näyttää pahalta.
  3. Ostelen kalliita tavaroita vaikka budjetillani ei aina pitäisi. Inhoan halpaa muovi-, tekonahka- ja kalustelevyrojua. Alusvaatteet, kengät, laukut, takit, isot huonekalut ja tärkeät vaatteet ostan aina laadukkaina, mikä usein tarkoittaa myös kallista. Tietysti meillä on Ikean halpishuonekaluja, röykkiöittäin muovileluja ja vaatekaappini on täynnä halpaa trikoota, mutta sellaiset tavarat joiden haluan kestävän sesongista toiseen, ostetaan vaikka maksaisivat mitä tai sitten ollaan ilman. En ole yhtään ladylike ja koti on ihan jostain muualta kuin avotakasta, mutta minulla on sisäinen rauhani.
  4. Pyykinpesu on rentouttavaa ja puhtaan pyykin tuoksu on ihana. Lakanoiden viikkaus pyykkitelineelle ja siitä kaappiin on ihan hanurista.
  5. Hermostuessani nypin kynsinauhojani. Kynnenympärykset ovat aika usein verillä. (Varsinkin nyt kun vauva-asia realisoituu IHAN TOSI PIAN, hermostusindeksi on aivan tapissaan ja sormet riekaleina.)
  6. Bonarina kuudes: Minulla pitää aina olla kaksi tyynyä. Yksi pään alle ja yksi halityynyksi, että kädelle saa tuen ja jotain "tekemistä". En osaa nukkua miehen kainalossa. Toisen ihmisen lämpö hiostaa ja ei saa parasta nukkuma-asentoa. Läheisyyshommat hoidellaan muulla tavoin.
Nakkaan tämän minihaasteen eteenpäin Taikinanaamalle, Mallamoijalle ja Lupiinille - kolme reipasta aikuista naista, jotka kirjoittavat kaikki vähän eri tyyleillä mutta oi niin kivasti. Ja tasapuolisuuden nimissä annan haasteen vielä kaikille sellaisille lukijoilleni jotka haluavat paljastella itsestään vielä vähän lisää. Sanan säilän keltainen sadetakki heilahtakoon!

7 kommenttia:

  1. Auttsss kynsipaljastus sai minut kiemurtelemaan!
    Kiva kun jaksoit huastella :)!

    VastaaPoista
  2. Hassua, että muillakin on käytössä termi "halityyny" :D Miehelläni on sama, ja lapsella ehkä myös, mutta en minäkään mikään kainalossanukkuja ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on saatava nukkua mahallani ja jos se ei käy, kuten nyt viimeiseen puoleen vuoteen ei ole käynyt eikä vielä vähään aikaan nytkään, niin kädet pitää jotenkin saada paketoitua jonkin ympärille. Ekstratyyny siis.

      Poista
  3. Hei mulla tuli vielä mieleen yks sektioon liittyvä juttu, jota ei pahemmin huudeltu.. Päivä-pari toimenpiteen jälkeen jollekin hoitsulle ihmettelin, että haavan yläpuolella oleva kaistale tuntui tosi oudolta, enkä ole varma tunnenko siinä oikeastaan mitään. "joo siinä on kato hermot menny poikki. monilla ei tuntoaisti siihen enää palaa, mutt voi olla, että hermot vielä kasvaa takaisin ja tunto palaa". Aha. Eihän tuo nyt elämää haittaa ja oli siinä vaiheessa ehkä pienin pulma, mutta nää on näitä asioita, joista ois mielestäni voinut mainita kysymättä. Eli älä ihmettele, jos kaiken oudon tunteen lisäksi et tunnekaan mitän :D Kohta oli siis koskettaessa tunnoton, ei sitä muuten huomannutkaan, kun muualla tuntui niin paljon muuta.. Minulle tunto on nyt suunnilleen palannut (sektiosta reilu 2v), mutta on se kohta edelleen "hassun tuntuinen", eli ehkä muutama tuntohermo on jäänyt kasvamatta takaisin.

    Rauhallista pääsiäistä ja tulehan sitten kertomaan kokemuksia ja kuulumisia!
    -tintti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, kiitoksia, tämän tulin itsekin huomaamaan... Jännä että maha on samaan aikaan sekä tunnoton että kipeä :/ No eipä tuo elämää kovasti haittaa mutta erikoista kumminkin.

      Poista
  4. Hei onnea vauvasta! En ollut huomannut uutista ja lisäbonuksena ollutta haastetta!

    VastaaPoista

Anna tulla jos siltä tuntuu.