sunnuntai 1. joulukuuta 2013

11 kertaa minä, ja 11 kertaa muutama muu

Rouva Ruuhka (ihana blogi, lukekaa nyt ihmeessä jos ette vielä ole!) haastoi jo kauan sitten minut kertomaan 11 sekalaista asiaa itsestäni. Haaste sisältää tämmöiset vaatimukset:

  1. Jokaisen haastetun tulee kertoa 11 asiaa itsestään
  2. Jokaisen haastetun tulee vastata 11 kysymykseen, jotka haastajasi on valinnut
  3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille
  4. Haastajan tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
  5. Sinun tulee kertoa, kuka sinut on haastanut ja kenet haastat
  6. Eikä takaisin haastamista
Tällaisena arjen anarkistina saatan hieman oikaista jossain kohtaa, mutta ehkä te lukijat annatte sen anteeksi kun saatte vastineeksi niin herkullista tietoa täysin tuntemattoman kotiäidin elämästä.

Jotenka. Minä.

  1. Rakastan nimiä. Käytin järjettömän paljon aikaa lasten nimien valitsemiseen, ja yksi kiinnostavimmista asioista vauvauutisia kuullessani on tulokkaan nimi. Teen aina ihan liiallisia ja ylitulkittuja johtopäätöksiä toisista ihmisistä näiden lapsilleen antamiensa nimien perusteella. Käytin aikoinaan jopa akateemista kapasiteettia tämän aihepiirin vatkaamiseen.
  2. Olen täysin addiktoitunut erilaisiin facebook-kirpputoreihin. Mulla ei olisi aikaa myynti- ja ostorumbiin kuvaamisineen ja postittamisineen, mutta olen tehnyt tästä jonkinlaisen korvaavan elämänsisällön itselleni. Hieman säälittävää, tiedän. Onneksi en näytä olevan ainoa joka roikkuu joka jumalan kirpulla päivästä toiseen huutelemassa aavee, aavee, saanko mittoja!
  3. Menossa on toinen vahva antibioottikuuri kuukauden sisään. Seuraavaksi kokeilen homeopatiaa. Se ei voi mitenkään pahentaa tilannetta.
  4. Olen leikitellyt ajatuksella, että Pikkuveli olisikin ollut tyttö. Koska fb:n kirppikset ovat täynnä niin söpöjä tyttövaatteita. Voi herranjumala sentään.
  5. Kun katson telkkarista Supernanny-ohjelmaa, huomaan tekeväni lähes kaikki virheet (pahoinpitelyjä lukuun ottamatta) mitä ohjelmassa esitetään. Onneksi olen kyennyt soveltamaan arjessa myös niitä ohjelman tarjoamia ratkaisuja.
  6. Työelämä on vähän niin kuin laskupino vippikierteeseen joutuneelle: En halua ajatella koko asiaa vaan työnnän sen suoraan roskiin. Pohdin aika paljon sitä mikä minusta isona voisi tulla. Erään läheisen totaaliromahdus on herättänyt minut ajattelemaan, että elämässä pitäisi oikeasti tehdä niitä asioita, joihin tuntee kutsumusta. Mietin myös sitä, mikä on se piste jossa ihminen vain alkaa toimia eikä enää voivottele. Tuleeko se itsestään kun kasa on tarpeeksi iso?
  7. Mietin jatkanko blogia. Kun en sitä ehdi juuri koskaan päivittää.
  8. Olen addiktoitunut perunalastuihin. Aiemmin en oikein edes tykännyt niistä, nyt suolanhimo on viikoittaista. Muuten hyvä, mutta syön jo liikaa suklaata ja painoindeksi on yli 30.
  9. Viikkoani rytmittää Downton Abbey. Mitä sitten tapahtuu kun uusi kausi loppuu?
  10. Mietin, olisinko onnellisempi, jos minulla olisi joka päivä kaksi tuntia aikaa soittamiseen ja laulamiseen. Ilman lapsia siis. Teinivuosina saatoin harjoitella pianonsoittoa kolme-neljä tuntia päivässä ja olla ihan uskomattomassa flow-tilassa.
  11. Samaistun hyviksi kokemiini kirjoihin niin lujaa, että paluu omaan elämään tuntuu välillä vaikealta.
Sitten nämä minulle annetut kysymykset.

  1. Mikä äitiydessä on ollut yllättävintä? Se, miten voimakkaita tunnehuippuja ja kontrollin menettämistä äitiyteen liittyy, ja kuinka vaikeaa on hyväksyä asioista luopumisia.
  2. Voimabiisisi? Emma Salokosken Veden alla ja joululaulu Tonttu Rajattoman tulkitsemana.
  3. Minkä elokuvan olet nähnyt useimmin? Hmm. Varmaan joku Pretty Woman, valitettavasti. En oikein tykkää katsoa samoja leffoja ja sarjoja moneen kertaan.
  4. Jos saisit valita nyt lomakohteen, mikä olisi ensimmäinen spontaani mieleen tuleva vaihtoehto?? NYC.
  5. Jos mietit lapsesi/lastesi elämää 10 vuottaa eteenpäin, millaisia kuvittelet heidän olevan? Teini ja esiteini. Toivon ihan hirveästi, että nukkuisivat aamuisin pitkään!!! Leijonapoika lienee hontelo, äyskähtelevä, pohdiskeleva ja epävarma nuori mies mutta pieni poika silti vielä. Hyvä koulussa. Pikkuveli on tarmokas kymmenvuotias, äänekäs ja huoleton.
  6. Kasvatusgurusi? Sinkkonen.
  7. Miten lapsen saaminen muutti suhdetta omaan äitiisi? Sekä ymmärtävämmäksi että kriittisemmäksi.
  8. Mitä asiaa kadut? Etten ole aina luottanut intuitiooni vaan yrittänyt olla liiankin järki-ihminen. 
  9. Hyväntekeväisyyskohteesi, mihin lahjoitat vai lahjoitatko? Vanhat vaatteet ja tavarat Viroon ja Venäjälle orpokoteihin ja sairaaloihin.
  10. Missä tapasit miehesi? Opiskelijabileissä. Klassinen :)
  11. Tarpeellisin turhake? Älypuhelin.
En yhtään ole kartalla ketkä kaikki ovat haasteen mahdollisesti saaneet ja jo siihen vastanneet, mutta heitän tässä muutaman bloggaajan: Mallamoija, Pikku Hiiri, Taikinanaama, Mimmi. Varmaan jotakuinkin kaikki muutkin omalla lukulistallani olevat blogit ovat tämän haasteen saaneet, mutta jos eivät ole, niin kollektiivisesti haastan kaikki.

Heiltä haluaisin kuulla nämä asiat:
  1. Kuinka paljon nukut?
  2. Scifi, fantasia, tieto, elämäkerta, runo, sarjakuva vai romaani?
  3. Mitä tekisit toisin?
  4. Milloin olet joutunut pyytämään apua?
  5. Asutko lapsuudenpaikkakunnallasi? Miksi?
  6. Mitä oikeasti tekisit lottovoitolla?
  7. Paras pikaniksisi siivoamiseen, kun aikaa on max. puoli tuntia ja KAIKKI on tekemättä?
  8. Millä kielillä osaat kysyä tietä ja ymmärrät vastauksen?
  9. Missä kulkee äidinrakkauden raja?
  10. Uhmaikä vai kyselyikä?
  11. Mitä haluaisit sanoa minulle? Sana on vapaa koska emme tunne toisiamme :)
Kiitos ja kumarrus! Nyt äkkiä paljastelemaan totuuksia, käyn fb-kirppistelyn lomassa kurkkimassa uusia blogipäivityksiä!


4 kommenttia:

  1. Älä lopeta!
    Nyt heräsi mielenkiinto teidän lasten nimiin :D
    -tintti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, oon unohtanut vastata tän postauksen kommentteihin...

      Lasten nimiä en paljasta täällä, mutta ihan tavallisia ovat, kaikki siis löytyvät nimipäiväkalenterista ja sopivat suomalaiseen suuhun. Juju on nimien tarinassa, yhteensopivuudessa ja rytmissä.
      L

      Poista
  2. Huomasin vahingossa haasteen! Kiitos! Vastaan ensi tilassa (joka ei kuitenkaan luultavasti ole nyt heti:)!)

    VastaaPoista

Anna tulla jos siltä tuntuu.